tisdag 26 januari 2010

Édith Piaf

Åh, Piaf! Skorrande rrrrr. Gillar skarpt!
Hellre Barfota än Boklös lottar ut "Dansat med lyckan" av just Édith Piaf. Så gå till hennes sida om du vill få chansen att vinna den. Där tillhör även en cd med 16 låtar.... troligtvis fyllda av skorrande rrrrrr ;)

måndag 25 januari 2010

Photoshoppad lektion


Tänker inte visa det dassiga originalet men den photoshoppade kommer här. En lektion i taget. Allt går fortfarande så långsamt att jag kan bli överlycklig över minsta lilla steg!

Det händer så mycket annat nu som jag inte kan påverka. Måste följa med så att fly in i en liten lektion ps då och då gör tillvaron mer min.

fredag 22 januari 2010

Recensionsex och Photoshop!

Kommer hem från en skrattande dag på stan - Tack Sandra! och har fått post;

ett recensionsex på en bok från Ordfront. Vad skoj! Mailade dit för ett tag sen för jag tänkte "går det så går det". Har inte bloggat länge, bloggar inte bara böcker. Men se på tusan! Den boken hamnar bland de översta i läshögen så jag återkommer om den - förhoppningsvis snart... ;)


Och så hade dvdn "Det bästa ur Kamera & Bild" från Moderskeppet kommit. Nu har jag och göra lite. Lära. Blir tyvärr inte så mycket ikväll känner jag men jag ska starta i alla fall. Morgondagen är körd pga flyttpackning åt pappanmin och fira en liten som nyss fyllde 7 år.

Söndag får det bli mera.

Tiden, tiden, tiden... i år med...

onsdag 20 januari 2010

Pocketkedja

Nu har En full bokhylla börjat ta emot anmälningar för pocketkedjan.
Det ska bli spännande att få och skicka böcker!

torsdag 14 januari 2010

Läst: Sinne utan svek, Inger Jalakas

Jag läser inte Jalakas böcker i ordning märker jag men det gör ingenting. Det blir förklarat nu som nämndes i förra boken jag läste. Vad gäller serier av böcker tycker jag om att lära känna huvudpersonerna. Att vid sidan om handlingen följa personliga relationer och liv. Som tidigare tycker jag om tonen som är i Jalakas böcker.

Upphovsrätt!

Eftersom jag tittar mycket på bilder överlag och på senare tid allt mer foto så hittar jag in på fotobloggar på olika sätt. Fotografer som bloggar och foton som innehåller fotografier.

Här är två som jag får kika mer på tror jag: Dittfoto och Eva Blixman.
Bland annat skriver de en del om upphovsrätt. Personligen är det en självklarhet att bilder är ägodelar som inte får användas utan tillstånd. Detta gäller målningar och fotografier och andra former av skapande. Även texter.
Självklart som sagt. Tycker jag.

Tydligen så är det inte själklart för alla. Det är enkelt att ctlr+c och det är enkelt att högerklicka och spara... men det är INTE TILLÅTET utan tillstånd använda sig av andras bilder.

Boktävling

Hellre barfota än boklös har en tävling där vinsten är boken "Människor helt utan betydelse" av Johan Kling.

Tävla om böcker är roligt så jag ska gå tillbaka dit nu och skriva min kommentar/motivering.

Film: Luftslottet som sprängdes

Sista och avslutande filmen i Milleniumtrilogin baserad på Stieg Larssons böcker.
Helt klart den bästa filmen av de tre. Eftersom jag inte läst boken ännu behövde jag inte störa mig på saker som "inte stämde". Det var ännu en lång film som inte kändes speciellt lång. Bra tempo. Jag kommer att läsa boken under året men jag tror att jag kommer stå fast i att historien gör sig på film.

onsdag 13 januari 2010

Fotografier

Här kommer jag att samla mina inlägg där jag har fotografier med.
Senaste ligger överst.


Grunge
Tveklöst fortfarande vinter
Vind i segel
Från ovan
Lek med bilder längtar sommar

Segelkväll
Längtar sommar
Photoshoppad lektion
Hemfärd
Sen började de snöa
En vacker vinterväg
Vinteris
Årets nästsista dag (2009)
Två vinterbilder
Leker med foton
Kvällsäng där frysande
Träden är mäktiga om kvällarna
Hamn i vila
Eftermiddagsskörd
Förmildrande
Timmarna flyger och
Med kontrast

Lästa böcker arkiv

Tänker samla mina lästa i ett inlägg som jag fyller på efter hand. Kanske blir det ett eget inlägg för årets böcker längre fram för här tänker jag fylla på med böcker jag läst i allmänhet.


Inspirerad är jag såklart från andra bloggare. Lite ordning och reda.



Ende Michael, Den oändliga historien
Ende Michael, Momo eller kampen om tiden
Hellberg Amanda, Styggelsen
Jalakas Inger, Den ryske mannen
Jalakas Inger, Ur min aska
Larsson Stieg, Flickan som lekte med elden
Lewis CS, Böckerna om Narnia
Walters Minnette, Skulptrisen

som Lånarna nästan.....

Via En bok om dagen hittade jag den här underbara bloggen med bildhistorier. "I skuggan av ett världsarv" hamnar som en länk bland bloggar jag besöker i marginalen för dit kommer jag åter!

tisdag 12 januari 2010

Läsutmaning 2010

Lockas av idén att utmana mig själv till läsning och att luta mig mot andra läsutmaningar i bloggar.
Jag börjar med att säga att jag valt ut några böcker av Charles Dickens och hoppar därför delvis på utmaningen hos Hellre barfota än boklös utmaning. Jag försöker dock vara lite realist samt att jag vet att jag vill läsa annat också, alltså har jag inte valt alla böckerna och jag väljer att inte nu säga vilken månad jag tänker läsa vilken bok...

Följande böcker av Dickens tänker jag i varje fall läsa under året:

Sketches by Boz/Oliver Twist
The Old Curiosity Shop
David Copperfield
Little Dorrit

Av dessa tänker jag börja med "Sketches by Boz/Oliver Twist" för den har jag beställt och tycker att den borde komma vilken dag som helst.

måndag 11 januari 2010

Vardag

Med allt vad det innebär är det vardag igen.

Jaha. Så var det med det.

tisdag 5 januari 2010

Vardagslyx

Kan vara att på eftermiddagen gå på bio och på kvällen öppna en flaska bubbel. Det var en flaska champange kvar från nyår och det är faktiskt godare att dricka bubbel en sån här dag än just på nyår... Hmmmm ;)

Sherlock Holmes

Vi var och såg Sherlock Holmes på bio i eftermiddags. Käre slutade tidigt och bio på eftermiddagen passar fint tycker jag.
Mycket bra film. (måste dock läsa in mig lite på den Holmes och Watson känner jag... de var inte riktigt så som jag tänkt mig dem...).
Filmen är dock absolut sevärd och jag kan tänka mig att se den igen...
Tyckte mycket om färgerna, mycket sepia och på slutet blågrått.

måndag 4 januari 2010

Mitt kreativa - en stund i Snäckan

Nytt år, nya kreativa möjligheter.
I höstas bestämde jag mig för att det var dags att arbeta fram en utställning igen. Jag mailade en konstförening i närheten av där jag bor och fick svar att inlämningar för år 2011 skulle göras i slutet av 2009. Nå, det har blivit januari 2010 och jag antar att om jag skall kunna få till en utställning där får jag satsa på 2012. Visst hade jag kunnat skrapa ihop ett inlämningskit och de säger att de gör ateljébesök innan de bokar utställare. Men i ärlighetens namn - har jag ens en plan om vad jag vill ställa ut? Jag har ingen påbörjad sammanhållen kollektion. Det var flera år sedan jag målade varje vecka och lika länge sedan jag hade utställning.
Jag har inte ens uppdaterat hemsidan på evigheter för det enda som finns är påbörjat som jag inte vet hur jag ska fortsätta på.
Den kreativa dvalan jag varit i länge måste jag hitta vägar ut ur. Det räcker inte att luta mig mot jobbet och säga att det tar för mycket tid, är för kreativitetsdödande för att jag skall orka måla när jag kommer därifrån. Vill jag vara konstnär så måste jag ta mig tiden. Det finns inga genvägar.

Det finns inga genvägar.

Att vi köpte ny kamera i höstas har hjälpt mig mycket att se i bilder på riktigt igen. Att jag håller på att lära mig nya skaparvägar tex genom photoshop hjälper massor också. Att jag försöker skriva hjälper.
Men det är inte nog. Jag måste göra mer.

Stenhuggaren och Olycksfågeln

Filmatiseringarna av Camilla Läckbergs Stenhuggaren och Olycksfågeln gick på SVT1 jul- och nyårshelgen. Jag har läst böckerna och jag tycker att de lyckats bra i filmtolkningarna. Bäst gick det med Stenhuggaren, lite för mycket hade uteslutits från Olycksfågeln tyckte jag. Bra eller inte är tolkingsfrågor men att författarinnan själv tycker om filmerna är gott betyg, tycker jag.

Avatar

Filmen på allas läppar och allas näthinnor denna vinter.
Åh, jag vill vara jättelång, blå och kunna flyga drakar! Kunna rida hästdjur och flyga dragar sammankopplade med deras medvetande.

Behöver jag säga mer än att jag verkligen tyckte om denna nästan tre timmar långa film som kändes som en timma? Eftersom vi hade möjligheten, såg vi den i 3D och konstaterade snabbt att 3D-tekniken utvecklats ganska mycket sedan då det var pappersglasögon med ett grönt och ett rött "glas".

Monsunbröllop

Såg filmen för ett par veckor sedan och det var en riktig må-bra-film. Visserligen med en hel del under ytan och funderingar men på det stora hela en film att bli glad av. Färger, färgstarka karaktärer, glädje och sorg blandat. En film att koppla av till, i varje fall nu när jag sett den första gången. Det blir en film att återkomma till.

lördag 2 januari 2010

Hemfärd











Under resan hem satt jag och lekte med kameran, för jag kunde inte låta bli!
Käre körde och han tyckte det var som julafton med snö och halt underlag medan jag tackade en lycklig stjärna att vi inte längre kör volvon som sladdade vid två snöflingor ;)

Sen började det snöa....



En vacker vinterdag längs E45:an